Chemometrinių analizės metodų panaudojimas fermentuotų žiedadulkių antioksidacinių ir antibakterinių savybių įvertinime


ES.jpg picture
Title
Chemometrinių analizės metodų panaudojimas fermentuotų žiedadulkių antioksidacinių ir antibakterinių savybių įvertinime
Code
Nr. 09.3.3-LMT-K-712-10-0232
Coordinator / VDU Representative
Start Date
2018-10-01
Expected Completion
2019-04-30
Status
Vykdomas
Scope
Institucinis
Šis projektas skirtas įvertinti skirtingos botaninės kilmės fermentuotų ir nefermentuotų žiedadulkių ekstraktų antioksidacines savybes bei jų įtaką antibiotikų veiksmingumui taikant statistinius analizės metodus. Šiandieninis gausus antibiotikų vartojimas kelia grėsmę dėl atsparių antibiotikams bakterijų atsiradimo. Moksliniai tyrimai rodo, kad kai kurių augalų ekstraktai sustiprina antibiotikų aktyvumą, tačiau tokių tyrimų su bičių surinktomis žiedadulkėmis, o ypač fermentuotomis, mūsų žiniomis nėra. Žiedadulkių ekstraktų panaudojimas kartu su antibiotikais sustiprinant pastarųjų poveikį, leistų sumažinti vartojamus antibiotikų kiekius.
N - Gamtos mokslai / Natural Sciences
Loading... 22 0 1000 0 false