Fermentacijos įtakos lietuviškų žiedadulkių antimikrobinėms ir antioksidacinėms savybėms įvertinimas


ES.jpg picture
Title
Fermentacijos įtakos lietuviškų žiedadulkių antimikrobinėms ir antioksidacinėms savybėms įvertinimas
Code
Nr. 09.3.3-LMT-K-712-03-0127
Coordinator / VDU Representative
Start Date
2017-09-29
Expected Completion
2018-10-09
Status
Baigtas
Scope
Institucinis
Natūralios kilmės biologiškai aktyvių medžiagų bei kokybiškų maisto produktų paieška ir tyrimai pastarąjį dvidešimtmetį sulaukė didelio mokslininkų ir sveikos gyvensenos šalininkų dėmesio visame pasaulyje. Bičių produktai yra vieni iš biologiškai aktyvių medžiagų šaltinių. Augalų fermentacija pienarūgštėmis bakterijomis rodo, kad jų biologinė vertė po fermentacijos pagerėja, tačiau apie bičių renkamų žiedadulkių fermentaciją ir jos biologinio aktyvumo pokyčius fermentacijos metu – literatūros duomenų nėra. Mokslinėje literatūroje nėra duomenų apie bičių renkamų žiedadulkių fermentaciją. Fermentacijos būdu galima ne tik konservuoti produktą, bet ir sukurti naują. Projekto tikslas – atlikti skirtingos botaninės kilmės žiedadulkių fermentaciją, bei antimikrobinio ir antioksidacinio aktyvumo įvertinimą. Pagrindinis projekto uždavinys – atlikti pienarūgštėmis bakterijomis fermentuotų ir nefermentuotų žiedadulkių antibakterinio bei antigrybelinio aktyvumo įvertinimą ir spektrofotometriniais metodais nustatyti jų bendrą fenolinių junginių, flavanoidų kiekį bei antiradikalinį aktyvumą.
N - Gamtos mokslai / Natural Sciences
Loading... 22 0 1000 0 false