Browsing by Author Juodeikienė, Gražina

Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
In order:
Results/Page
Authors/Record:
Showing results 1 to 20 of 26  next
DateTitleAuthor(s)Type
2013The advantages of solid state fermentation to develop natural flavour compounds from plants for gluten-free bread quality improvementBartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Eidukonytė, Dalia; Češkevičiūtė, Vaida; Vidmantienė, Daiva; Bašinskienė, Loreta; Petrauskas, Algimantas; Baršauskas, Kazimieras; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaKonferencijų tezės nerecenzuojamuose leidiniuose / Conference theses in non-peer-reviewed publications (T2)
2013The Advantages of solid state fermentation to developed products of Silybum marianum L. seeds with higher nutrition value and safety for wheat bread / Paulius Matusevicius, Grazina Juodeikiene, Dalia Cizeikiene, Vaida Ceskeviciute, Daiva Vidmantaite, Loreta Basinskiene, Ieva Akunceva, Mantas Stankevicius, Audrius Maruska, Elena Bartkiene, Ona RagazinskieneMatusevičius, Paulius; Juodeikienė, Gražina; Čižeikienė, Dalia; Češkevičiūtė, Vaida; Vidmantaitė, Daiva; Bašinskienė, Loreta; Bartkienė, Elena; Akuneca, Ieva; Stankevičius, Mantas; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Theses in Clarivate Analytics Web of Science and/or Scopus DB (T1a)
2001Agrochemijos priemonių reikšmė rugių auginimui ir jų kokybei / A. Repečkienė, G. Juodeikienė, A. Šiuliauskas, V. LiakasRepečkienė, Aušra; Juodeikienė, Gražina; Šiuliauskas, Albinas; Liakas, VytautasStraipsnis recenzuojamoje užsienio tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed foreign international conference proceedings (P1d)
2012Application of solid-state fermentation of medicinal and spice plants raw material for development of higher value and safety food products : evaluation of changes of chemical composition by means of chromatographic and related techniquesJuodeikienė, Gražina; Bartkienė, Elena; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, Ona; Kaškonienė, Vilma; Stankevičius, Mantas; Akuneca, Ieva; Bimbiraitė-Survilienė, Kristina; Drevinskas, TomasKonferencijų tezės nerecenzuojamuose leidiniuose / Conference theses in non-peer-reviewed publications (T2)
2013Biogenic amines and D(-) lactic acid formation in solid state fermented with certain lactobacillus lupine productsBartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Matusevičius, Paulius; Skabeikytė, Erika; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaStraipsnis recenzuojamoje užsienio tarptautinės konferencijos medžiagoje / Article in peer-reviewed foreign international conference proceedings (P1d)
2013Biogenic amines and D-(-) and L-(+) lactic acid isomers formation in solid state fermented with several lactobacilli lupine productsBartkienė, Elena; Schleining, Gerhard; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Stankevičius, Mantas; Akuneca, Ieva; Ragažinskienė, Ona; Maruška, AudriusTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2011Comparative evaluation of spectrophotometric and separation methods for radical scavenging activity determination of spice and medicinal plants extractsJuodeikienė, Gražina; Bartkienė, Elena; Maruška, Audrius; Kaškonienė, Vilma; Stankevičius, Mantas; Bimbiraitė-Survilienė, Kristina; Drevinskas, Tomas; Akuneca, Ieva; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2018A Concept of mould spoilage prevention and acrylamide reduction in wheat bread: application of lactobacilli in combination with a cranberry coatingBartkienė, Elena; Bartkevics, Vadims; Lėlė, Vita; Pugajeva, Iveta; Zavistanavičiūtė, Paulina; Žadeikė, Daiva; Juodeikienė, Gražina; Mickienė, RūtaStraipsnis Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Article in Clarivate Analytics Web of Science or / and Scopus (S1)
2018Development of antimicrobial gummy candies with addition of bovine colostrum, essential oils and probiotics / Elena Bartkienė, Modestas Ruzauskas, Vita Lele, Paulina Zavistanaviciute, Jurga Bernatoniene, Valdas Jakstas, Liudas Ivanauskas, Daiva Zadeike, Dovile Klupsaitė, Pranas Viskelis, Joana Bendoraitiene, Vesta Navikaitė-Snipaitiene, Grazina JuodeikieneBartkienė, Elena; Ružauskas, Modestas; Krunglevičiūtė, Vita; Zavistanavičiūtė, Paulina; Bernatonienė, Jurga; Jakštas, Valdas; Ivanauskas, Liudas; Žadeikė, Daiva; Klupšaitė, Dovilė; Bendoraitienė, Joana; Navikaitė-Šnipaitienė, Vesta; Juodeikienė, Gražina; Viškelis, PranasStraipsnis Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Article in Clarivate Analytics Web of Science or / and Scopus (S1)
2016The effect of savoury plants, fermented with lactic acid bacteria, on the microbiological contamination, quality, and acceptability of unripened curd cheese / Erika Mozuriene, Elena Bartkiene, Grazina Juodeikiene, Daiva Zadeike, Loreta Basinskiene, Audrius Maruska, Mantas Stankevicius, Ona Ragazinskiene, Jonas Damasius, Dalia CizeikieneMozūrienė, Erika; Bartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Žadeikė, Daiva; Bašinskienė, Loreta; Damašius, Jonas; Čižeikienė, Dalia; Maruška, Audrius Sigitas; Stankevičius, Mantas; Ragažinskienė, OnaStraipsnis Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Article in Clarivate Analytics Web of Science or / and Scopus (S1)
2014Effect of various fermentation types on antioxidant properties of selected medicinal - spice plantsJuodeikienė, Gražina; Bartkienė, Elena; Akuneca, Ieva; Ragažinskienė, Ona; Maruška, AudriusKonferencijų tezės nerecenzuojamuose leidiniuose / Conference theses in non-peer-reviewed publications (T2)
2013Increased biological value and safer food product development using solid state fermentation of plant material with bacteriocins-producing lactic acid bacteria : comparative phytochemical analysis of fermented and non-fermented samplesJuodeikienė, Gražina; Cizeikienė, Dalia; Bartkienė, Elena; Stankevičius, Mantas; Akuneca, Ieva; Drevinskas, Tomas; Kaškonienė, Vilma; Mickienė, Rūta; Bimbiraitė-Survilienė, Kristina; Ragažinskienė, Ona; Maruška, AudriusTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2013The influence of certain LAB sourdough fermentation of the Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.) tubers on the quality and safety of wheat breadBartkienė, Elena; Jakobsone, Ida; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Rekstyte, Toma; Pugajeva, Iveta; Bartkevics, Vadims; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2015The influence of fermented with certain lactic acid bacteria Satureja hortensis on the quality and technological parameters of pork and beef loinMozuriene, Erika; Bartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Žadeikė, Daiva; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2014The Influence of lactic acid fermentation on biogenic amines and volatile compounds formation in flaxseed and the effect of flaxseed sourdough on the quality of wheat bread / Elena Bartkiene, Gerhard Schleining, Grazina Juodeikiene, Daiva Vidmantiene, Vita Krungleviciute, Toma Rekstyte, Loreta Basinskiene, Mantas Stankevicius, Ieva Akuneca, Ona Ragazinskiene, Audrius MaruskaBartkienė, Elena; Schleining, Gerhard; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Krunglevičiūtė, Vita; Rekštytė, Toma; Bašinskienė, Loreta; Stankevičius, Mantas; Akuneca, Ieva; Ragažinskienė, Ona; Maruška, AudriusStraipsnis Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Article in Clarivate Analytics Web of Science or / and Scopus (S1)
2013The influence of solid state fermentation with certain lactobacillus on flaxseed products parameters and fermented flaxseed product effect on the quality of wheat-flaxseed breadBartkienė, Elena; Schleining, Gerhard; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Krunglevičiutė, Vita; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2013The influence of solid state fermented savory plants of the genus Satureja (montana and hortensis) with certain lactobacilli on the quality and safety of minced meat productsSkabeikytė, Erika; Bartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2012Influence of solid-state fermentation on phenolic and volatile compounds composition of medicinal and spice plantsJuodeikienė, Gražina; Bartkienė, Elena; Maruška, Audrius; Kaškonienė, Vilma; Stankevičius, Mantas; Akuneca, Ieva; Drevinskas, Tomas; Mickienė, Rūta; Bimbiraitė-Survilienė, Kristina; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2014The influence of the fermented with certain lactobacilli Rhaponticum carthamoides on the quality and safety of curd cheeseSkabeikytė, Erika; Jocienė, Giedrė; Bartkienė, Elena; Juodeikienė, Gražina; Vidmantienė, Daiva; Maruška, Audrius; Ragažinskienė, OnaTezės kituose recenzuojamuose leidiniuose / Theses in other peer-reviewed publications (T1e)
2015Pork meat products functional value and safety parameters improving by using lactic acid fermentation of savory plants / Elena Bartkiene, Erika Mozuriene, Grazina Juodeikiene, Daiva Zadeike, Audrius Maruska, Mantas Stankevicius, Ona Ragazinskiene, Dalia CizeikieneBartkienė, Elena; Mozūrienė, Erika; Juodeikienė, Gražina; Žadeikė, Daiva; Čižeikienė, Dalia; Maruška, Audrius Sigitas; Stankevičius, Mantas; Ragažinskienė, OnaStraipsnis Clarivate Analytics Web of Science ar/ir Scopus / Article in Clarivate Analytics Web of Science or / and Scopus (S1)